Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ÖZNUR AYDIN 0534 864 19 30
ESKİŞEHİR MERDİVEN TEMİZLİK HİZMETLERİ
UYGUN FİYATA KALİTELİ HİZMET SUNUMU

Emek Mh. Yanartaş Sk. No:31 Eskişehir
www.eskisehirmerdiventemizliksirketi.com
0530 746 82 66 - 0542 260 86 02

Eskişehir Gastronomi Dernegi Genel Kurulunda ‘’Murat Arnik’’ Başkan Olarak Seçildi

28.08.2024 

Eskişehir’in İlk Gastronomi Dernegi 1.Olagan Genel Kurulunda ‘’Murat Arnik’’ Başkan Olarak Seçildi.

ESKİŞEHİR  Gastronomi Derneği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı 25 AGUSTOS 2024 Tarihinde Odunpazarı Reşadiye esnafı sokakta bulunan  (ESGASTRODER) Dernek Merkez binası toplantı Salonunda dernek üyeleri, Şehrin tanınmış yiyecek içecek işletmeleri sahipleri ,sektör temsilcileri, sektör çalışanları, tedarikçi firmalar ve  çok  sayıda davetli misafirlerin çoşkulu ve yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

-Esgastroder 1.olağan genel kurulunda  divan başkanlığını Eskişehir Dost dernek federasyonu başkanı Ayhan Arslan, katip üyeliğini önceki dönem Eskişehir spor direktörü olan Ayhan Taşçı ve Ağrılılar dernek başkanı iş insanı Cemil Nazlı yöneterek divan kurulunda üyelerin tamamının katılımı ve seçim oylaması ile ESKİŞEHİRİN İLK TESCİLLİ  GASTRONOMİ DERNEGİ 1.OLAGAN GENEL KURULUNDA ‘’MURAT ARNİK’’ BAŞKAN OLARAK SEÇİLDİ.

Eskişehir Gastronomi Derneği  Yönetim,denetim ve disiplin kurulu listesinde ; Murat arnik (Yönetim Kurulu Başkanı), Kübra Köken, Sezer Demir, Salih Özbey, Yusuf Orak, Vural Göl, Yusuf Edemen, Tolga Kumru, Abidin Öngel, Zekiye Kaya, Faruk İslam Akçınar, Selçuk Nacır, Derya Etli, Fadimana Kırıcı, Salih Uluagaç, Rahşan Tuncer, Rüya Kumru, Engin Kılınç, Yunus Gökgöz, Emrah Akikol, Savaş Taşdelen, İbrahim Demirkala, Işıl Gengeç, Tugba Yılmaz, Nihan Gürler, Özkan Çil, Keramettin Uguzeş, Hakan Aysekin, Onur Uz, Yıldız Soyat, Şerif Balcı, Behiç İldeş, Ali Fenar, Cengiz Kumcu, Murat Can Polatdemir, Ramazan Yurdagöz isimleri yer alırken  ayrıca kurulan komisyonlarda’da yaklaşık yüzün üstünde  sektör temsilcisi yer aldı.

-Genel kurulda söz alan Eskişehir Dost Dernek Federasyonu başkanı ve iş insanı  AYHAN ARSLAN İç Anadolu bölgesinin en büyük 4. İli Seyit Battal Gazi, Yunus Emre ve Nasrettin Hoca’nın diyarı olarak bilinen eskişehirimiz’de 2024 yılında  ilk Gastronomi derneğinin bu işi yapan sektör temsilcileri,sektör çalışanları  ve tedarikçileride içine alarak bir bütün olarak kurulması gurur verici,aynı zamanda bir otel işletmecisi olarak  Gastronomi turizminin faydasını çok iyi bilen biri olarak  gastronomi turizmi demek iş demektir, aş demektir, sürdürülebilir ekonomi demektir huzur demektir. Çiftçisinin malını toprakta bırakmayıp değerinde satması demektir, taksicinin para kazanması demektir diyerek Bugün Eskişehir Gastronomi derneginin 1.olagan genel kurulunda bu heycanı ve bu çoşkulu katılımı görünce umutlarımız arttı şuan’ki gördüğümüz tablo müthiş bir enerji görüyorum, Yüksek ve çoşkulu bir katılım ile salonumuzdaki kalabalığın dışarıya taştığı bir atmosfer ile karşılaştık. Eskişehir dost dernekler federasyonu olarak bünyemizde bulunan 25 dernek yöneticisi adına Eskişehir Gastronomi Derneğimize ve Murat Arnik başkanımızın ekibi ile kurmuş olduğu  ve çıktıgı bu misyonda sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz dedi..

-Genel kuruldan yönetim kurulu başkanlığını tescileyen Murat Arnik; kendinden bahsederek  1979 Mersin doğumluyum aslen Şanlıurfa Siverekliyim. Yiyecek içeçek sektöründe aile işletmesinde  3.cü kuşağı temsil ediyorum, yaklaşık 20 yıldır işletme sahibiyim lokanta ve catering sektörü  ile uğraşıyorum.-Aşçılık ,Kasaplık, Kantincilik, dallarında Milli Eğitim Bakanlıgı Ustalık ve Usta Ögreticilik belgesi sahibiyim.-Eskişehir Anadolu üniversitesi iletişim fakültesi Hakla ilişkiler ve Reklamcılık Lisans mezunuyum.-Bir çok stk ,sivil toplum örgütünde ve derneklerde  gönüllü olarak görev aldım.İstanbul Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu üyeligi, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonunda genel başkanın özel danışmanlığı görevlerinde bulundum. Türkiyenin ilk  esnaf online paket sistemi Yemekmatik ve Gusto card projelerinde görev yaptım. Yaklaşık 7 yıl Eskişehir Lokantacılar Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve eğitim müdürü olarak görev yaptım. Yiyecek içecek sektöründeki binlerce işletme sahibi ve çalışanları için eskişehir’de eğitim seferberliği başlatarak ustalık belgesi sınavları projesinde yer alarak meslektaşlarımızın belge sahibi olmalarını sagladık. şehrimizde kasap ve besici arkadaşların bir odası olmaması sebebiyle 2022 yılında ünvan çalışması yaparak birlikte olmaları sagladık ve tescilledik.

Murat Arnik; SAHADA YAPMIŞ OLDUGUMUZ ÇALIŞMALAR VE SONUÇLARI BİZİM REFERASIMIZDIR.

-Eskişehir gastronomi derneğinin temelleri burada başladı yiyecek içecek sektöründe  bu kadar uzun yıllar bilgi ve birikimin olması ve sahada bu işi yapan insanların ısrarlı talep ve yoğun istekleri ile Eskişehir’de daha önce bir gastronomi derneğinin  olmaması bizleri bu şehir için büyük bir eksikliğin tamamlanması adına bir misyon yükledi yaklaşık üç ay önce 117 sektör temsilcisi arkadaşımız ile  bir yola çıktık.

Eskişehir Gastronomi Derneğimiz ile  5 bin işletme ve 52 bin çalışanı ve 1,300 çalışanı bir araya getireceğiz.

Arnik ;Eskişehir Gastronomi Derneği’ni resmi işlemlerini bitirerek kendi yerimizde esgastroder  1.Olağan Genel Kurulumuz ile Gastronomi Derneği içerisinde Toplam 25 meslek kolu ile yiyecek içecek hizmetleri alanında faliyet gösteren Sulu Yemek İşletmeleri,Cafe ve Kafeteryalar,Catering,Tabldot,Hazır Yemek Fabrikaları ve Üreticileri,Kebap, Izgara ve Köfte Salonları,Pide ve Lahmacun Salonları,Fastfood İşletmeleri,Kahvaltı Salonları,Kokoreç İşletmeleri,Pizza ve Hamburger Salonları,Lokaller,Alkollü ve Alkolsüz Restoranlar,Simit Üreticileri,Unlu Mamul Üreticileri,Pastane ve Tatlıcılar,Mantı, Gözleme ve Çibörek İşletmeleri,Çiğ Köfte Üretici ve Satış İşletmeleri,Vejetaryen Yemek İşletmeleri,Oteller, Pansiyonlar ve Öğrenci Yurtları,Konukevleri, Yol Üstü Tesisler,Kasaplar ve Besiciler,Düğün Salonları ve Organizasyon Şirketleri ,sektör çalışanları ve sektör tedarikçileri ile birlikte beşbin işletme, elli bin çalışan ve 1.300 tedarikçi firmayı bir araya getirecek olan Eskişehir’in ilk ve tek resmi Gastronomi Derneği’ni şehrimize kazandırıp tescillemiş olduk.

Şehrimizin her köşe başında ,her caddesinde,her sokağında ,iş ,aş,istihdam ve vergi üreten devletine asla yük olmayan bir sektörün temsilcileri olarak bugün eskişehir’de sizlerle kocaman bir misyon üstlendik ve ESKİŞEHİRİN  ilk Gastronomi derneğini 1.olagan kongesi ile  sizlerin yoğun katılımı ile tescilliyerek hayata geçirdik.

-Aldığımız sorumluluğun farkındayız ve bunun için çok çalışacağız, bizler kimsenin alternatifi değiliz bizim bu çatı altındaki tek siyasetimiz sadece ekmeğimiz ve ekmeğimiz için haklı mücadelemiz olacaktır.

-Esgastroder Eskişehir gastronomi derneği olarak Hedeflerimiz arasında şehrimizin dinamikleriyle birlikte çalışma gayreti içinde olacağız. Bizler Sahanın kendisiyiz sorunları biliyoruz, ekibimiz genç ve dinamik ,Yiyecek içecek sektörüne yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz dedi.

Murat Arnik; Eskişehir Gastronomi Derneği şehrimize ve sektörümüze hayırlı olsun.

Eskişehir Gastronomi Derneğimiz ile  5 bin işletme ve 52 bin çalışanı ve 1,300 çalışanı bir araya getireceğiz.

Mesleki anlamda hızlıca birlik Örgütlenmesi sağlayacağız ve ekip arkadaşlarımız ile Sahada olacağız gastronomi işletmelerini, çalışan arkadaşlarımızı kurum  ve protokol ziyaretlerimiz başlayacak” dedi.

- ARNİK; Gastronomi ekonomisinin yıllık 50 milyar dolar olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve bundan eskişehir olarak payımızı fazlası ile almak istiyoruz. 

Esgastroder Eskişehir gastronomi derneği olarak Hedeflerimiz arasında şehrimizin dinamikleriyle birlikte çalışma gayreti içinde olacağız.

-Amacımız, yerel gıda kültürünü korumak, geliştirmek ve tanıtmak için işletmeler ve çalışanlar  arasında işbirliği ve dayanışmayı teşvik etmektir.

-Sektördeki paydaşdaşlarımıza  eğitim, tedarikçilerimiz ile ağ oluşturma fırsatları ve sektördeki gelişmeler hakkında bilgi sunarak, Eskişehir'in gastronomi alanında sürdürülebilir bir büyüme ve yenilik sağlamayı hedefliyoruz.

-UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanındaki Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden şehirler arasında eskişehirin  yer alması için çalışmak, bunu sonrasında sürdürülebilir bir başarı haline getirmek.

– Eskişehir  lezzet adreslerinin yerli ve yabancı turistlerin seyahat nedenlerinden biri olmasını sağlamak,

– Bu amaçla Eskişehir  Gastronomi Haritasını oluşturmak, dijitalde yerli ve yabancı turistlerin ulaşabilmesini sağlamak,

– eskişehirin  uluslararası marka şehirlerden biri olmasını sağlayacak çözümler üretmek, etkinlikler düzenlemek, yazılı ve dijital yayınlar hazırlamak,

– Gastronomi sektöründe çalışan ve çalışmak isteyen tüm bireylerin, sektör profesyonellerinin, konu ile ilgili eğitim gören öğrencilerin işbirliği yapacakları bir platform oluşturmak ve iş bulmalarını kolaylaştırarak gelişimlerine katkıda bulunacak sertifikalı eğitimler düzenlemek,

– Eskişehir gastronomi tanıtım çalışmalarını yürütmek ve bu konuda çalışan kişi ve kuruluşlara destek vermek, konu ile ilgili çeşitli faaliyetler düzenlemek ve bölgesel ve uluslararası projeler yürütmek,

– ESGASTRODER Dernek olarak uluslararası yarışma ve etkinliklere temsilciler göndermek, bölgeler arası ve uluslararası festivaller düzenlemek, düzenlenen festivallere iştirak etmek, konferans, seminer, sempozyum, kermes ve benzeri etkinlikler yaparak mesleki birlikteliği güçlendirmek.

– Gastronomi sektörüne katkıda bulunmak adına ve Eskişehir  kimliğinin tanıtılması için sektörde tüm kamu ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak, yüksek iletişimle ortak hareket etmek,

– GASTRO ESKİŞEHİR TEMASI İLE marka sahiplerinin ve yeni girişimcilerin sorunlarıyla ilgilenmek, onların sesi olmak, faaliyetleriyle öncelikli hedefimiz olacaktır dedi.

 

 

Gönderen: journal
10367 defa okundu 
 


_medya advertorial

_haberler advertorial

_gundem advartorial

_Gündem

_biz advertorial

İslam

Yaşam
Çocuklarımızı Sokağa Hapsetmeyelim!
Kızılay eğitim yardımlarıyla 85 bin öğrenciye destek oluyor
Geleneksel yapı bozuluyor, yaşlıların bakım ihtiyacı artıyor!
ESO Geleneksel Aile Şenliği’nin Dördüncüsünü Gerçekleştirdi
Elektronik sigaraların içerdiği maddelerin birçoğu kansorejen!

Spor
Türkiye Ralli Şampiyonası Eskişehir’de
Türkiye Yüzyılı Kardeşlik Turnuvası Eskişehir’de başladı
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı
Murat Diri, Eskişehirspor tribünlerine veda etti
Eskişehir’de Eti Lifalif 5. Uluslararası Yarı Maraton heyecanı yaşandı

Sinema
12. Boğaziçi Film Festivali’nin Yarışma Başvuruları Devam Ediyor
Sinema öğrencileri sinemanın ustalarıyla buluşuyor!

Sağlık
Okulda Lens Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Sağlıklı Görüş, Güvenli Kullanım
Prostat kanseri hakkında en çok merak edilen 10 soru!
Gülüşünüzü Etkileyen Gizli Tehdit: Diş Gelişim Bozuklukları
Kadınlar İçin Gizli Tehlike; Hormon Bozuklukları
Bağışıklık Sisteminizin Gizli Düşmanı: Lenf Kanseri

Politika
“Tepebaşı Belediyesi’ni kim yönetiyor?”
Engin Vural: Tek yaptıkları Odunpazarı’nı daha fazla borçlandırmak
Türkiye Buluşmaları’nda Eskişehir çoşkusu
Resmi Belgelerle ABD ve Avrupa’dan LGBT Derneklerine Akıtılan Milyarlar
Eskişehir’de sokak hayvanı sorunu kalmayacak

 

 
Polis
Eskişehir’de metruk binalardan sonra metruk araçları toplamakta polise kaldı
Kendilerini polis gibi göstererek 1 milyonluk vurgun yaptılar
Eskişehir merkezli 11 ilde uyuşturucu operasyonu
Trafik cezasına maruz kalan kişilerin izlemesi gereken adımlar

Otomobil-Motorsiklet
İşte Türkiye’nin En TasarrufluEn Güçlü ve En Yüksek Menzilli Elektrikli Araçları!
“Faizde İndirim Sinyali İkinci Elde Fiyatları Yüzde 5 Artırır”
Satış Sonrası Hizmetleri Otomotivde Sürdürülebilirliğin “Ta Kendisi”
Otomobillerde Masrafları Önleyen ve Emisyonu Azaltan Yeni Uygulama!
Eskişehir osb’den 51 adet şarj istasyonu

Magazin
Ayşegül Aldinç’ten Instagram eleştirisi: Asansöre binerken bile poz veriyorlar!
Ayşe hanıma sorulacak sorular listesi
“Büyükerşen’den son Kazık!”
Domuz avına giden var mı?
Kör bir sokağa verilir mi bu isim?

Kültür-Sanat
Yunus Emre Ortak Akıl Çalıştayı gerçekleştirildi
Yunus Emre İzinden Malıç Gezisi yapıldı
Eskişehir Sanat Derneği Etkinliklerinin Afişlerini Sergiledi
Dünya Havacılığı SİVRİHİSAR’DA Buluşuyor!
Halkdansları topluluğu dans ve müzik festivaline katıldı

Güncel
Mevlid-i Nebi Gecesi İlahiler ve Salavatlar ile Kutlandı
KIRTASİYE, KIRTASİYECİDEN ALINIR...
Vali AKSOY’un "30 Ağustos Zafer Bayramı Ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" Mesajı
“Boykota devam edeceğiz”
Eskişehir’deki trafiğe kayıtlı araç sayısı artmaya devam ediyor

Fıkıh
HATIRLAR İNSANOĞLU, UNUTURDA… BU NE BÜYÜK NİMETTİR!

Eğitim
Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu’nun Açılışı Gerçekleştirildi
ESTÜ’nün Paydaşı Olduğu GREENEUR Başlıklı Proje Fransa Ulusal Ajansı Tarafından Kabul Edildi
Tıp Fakültesi’nin Yeni Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi
Küpeli: “Özel Frigya Çocukları Anaokulu Türkiye’ye Örnek Olacak"
Anadolu Üniversitesi öğretim üyeler başarılar kazanmaya devam ediyor

Ekonomi
Eskişehir’de hedef yıl sonuna kadar 200 ari işletme
Milli Hızlı Tren’de İlk Test 2025’te
Eskişehir İhracatı Yüzde 12,49 Arttı
Demiryolları İle 8 Ayda Türkiye Nüfusunun İki Katı Yolcu Taşındı
Sarsılmaz Silah Kuleleri global arenada

Ekoloji
Espark BREEAM’de En Üst Dereceye Ulaştı!
Türkiye yenilenebilir enerji yatırımlarında Avrupa’da 5’inci sıraya yükseldi
Küresel ısınmayı yapay zekâ ile önleyebiliriz
Küresel ısınmanın arkasında “insan” var

Bilim-Teknoloji
Tehlike arama motorları ile yayılıyor
Sosyal medya intihar düşüncelerine neden olabiliyor!
TÜRKSAT ENERJİSİNİ ’GÜNEŞ’TEN ALACAK
Siber casuslar güvenlik açıklarından içeri sızıyor
Türkiye oyun pazarı büyüklüğü 2024 sonunda 1,8 milyar dolar seviyesine yaklaşacak

AlfaTürk

Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02 - 0530 746 82 66