10.10.2025 |
![]() Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Türk demokrasisini sivil damgalı yeni bir anayasayla taçlandırma irademiz dün olduğu gibi bugün de bakidir. Şartlar ne olursa olsun bu hedefimizden kopmadık ve kopmayız" dedi. Erdoğan, 28. Dönem 4. Yasama Yılı'nın açılışında Meclis çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Gazze'deki son duruma ve muhalefete yönelik eleştirilere de yer verdi. Yeni Anayasa Hedefi ve GerekçeleriTürk siyasetinin on yıllardır süren bir özlemi olarak nitelediği yeni anayasa hedefini yineleyen Erdoğan, mevcut 1982 Anayasası’nın miadını doldurduğunu ve "vesayetçi ruhun" izlerini taşıdığını vurguladı.
Gazze'deki Durum ve Barış ÇabalarıErdoğan, dün ikinci yılını dolduran Gazze soykırımında Türkiye'nin yoğun çaba içinde olduğunu yineledi. ABD Başkanı Trump'ın barış planına Hamas'ın müspet cevap verdiğini ancak İsrail'in saldırılarına devam ettiğini belirtti.
Yerel Yönetimler ve Muhalefete EleştirilerCumhurbaşkanı Erdoğan, yerel yönetimlerdeki yolsuzluk ve hizmet eksiklikleri üzerinden muhalefeti sert bir dille eleştirdi.
Meclis'teki Çay Sohbeti TartışmasıErdoğan, yeni yasama yılının ilk gününde Meclis Başkanı'nın davetiyle siyasi parti genel başkanlarının bir araya gelmesini eleştiren linç korosuna sert tepki gösterdi.
Erdoğan, konuşmasının sonunda "Terörsüz Türkiye" sürecini sürdürdüklerini ve Türkler, Kürtler ve Araplar olarak ortak tarih ve ortak gelecek tasavvuruyla istikbali birlikte inşa etme kararlılığında olduklarını ifade etti. |
Gönderen: haber 451 defa okundu |
Son Haberler | |
![]() |
Orman Köylüsüne ORKÖY’den Kapsamlı Destekler Devam Ediyor |
![]() |
Siber casusluk ve fidye yazılımları üretimi felce uğratıyor |
![]() |
Çocuklarda Baş Ağrısı Yaygınlaştı: Tehlikeli Belirtilere Dikkat! |
![]() |
İnsan Ömrü Gerçekten 150 Yıla Çıkabilir mi? |
![]() |
Adidas’a Yeniden Satış Fiyatına Müdahale Nedeniyle 402 Milyon TL Para Cezası |
![]() |
320 Milyon TL’yi Aşkın Tarımsal Destekleme Ödemesi Hesaplarına Aktarılıyor |
![]() |
İstanbul, Uluslararası Sıfır Atık Forumu’na Ev Sahipliği Yapıyor |
![]() |
"Afetler ve Dayanıklılık Ayı" Kapsamında Tüm Okullarda Eş Zamanlı Tatbikat |
![]() |
CİMER’e Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nden (IPRA) İki Altın Küre Ödülü |
![]() |
Ahmet Ataç’tan "Mobilya Hediyesi" İddialarına Cevap Bekleniyor |