Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ÖZNUR AYDIN 0534 864 19 30
ESKİŞEHİR MERDİVEN TEMİZLİK HİZMETLERİ
UYGUN FİYATA KALİTELİ HİZMET SUNUMU

Emek Mh. Yanartaş Sk. No:31 Eskişehir
www.eskisehirmerdiventemizliksirketi.com
0530 746 82 66 - 0542 260 86 02

Herkes doğrumu biz doğru isek?

2.09.2024 

Yunus Emre’miz ne de güzel ifade etmiş bir zamanların insanlık anlayışını; Herkes doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen!..

Yunusların, Edebalıların, Mevlanaların yaşadığı o güzel zamanlarda toplumun %99’u kul hakkına girecek bir davranışta bulunmaktan, iftiradan, diğer insanlara rahatsızlık verecek hal ve hareketlerden o denli çekinir ve imtina edermiş ki bir kötülük yapmayı aklının ucundan dahi geçirmezmiş. Elbette o dönemlerde sen kimseye zarar dokundurmadıysan kimsede sana bulaşmazmış.

Şimdi bu sözü yaşadığımız şu çağın insanına uyarlayalım.

Artık öyle çirkef bir zamandayız ki sen kimseye kem söz etmezken, işinde gücünde yoluna giderken nerede ipsiz, sapsız, edepsiz, namussuz varsa gelir senin yakana yapışır. Sakınmaya uzak kalmaya çalıştıkça bu rezil insanlar ile sürekli sınanırsın.

Arsızlıkta o denli ileri gidiyor ki bazıları insanlık adına ne diyeceğimi bilemiyorum. Komşuluk sadece çıkar ve menfaatlenmeye odaklanmış artık. Gerçi komşuluk dışında da aynı durumu görüyoruz. Sen iyisin ve tabii ki karşındakini de iyi zannediyorsun. Mümkün olduğunca yardım ve desteklerde bulunuyorsun lakin sonuç hep hüsran oluyor. Yaptıklarınla karşı tarafı şımartıyorsun aslında. Ona yaptıkların senin görevinmiş beklentisi yer ediniyor karşı tarafta ve bir gün o talebi yapmadığında en kötü sen oluyorsun.

Sen akşam 23:00’den sonra komşularına rahatsızlık verecek bir ses çıkarmaktan haya ederken o bir takım insan suretindekiler gecenin 02:00’sinde gürültü yapar, 05:00’te tuvalet lavabosunu tamir bahanesiyle ortalığı yıkar ve bundan zerre utanmaz hatta üste bile çıkar. Binanın ortak araç park yerinde herkese yeter alan varken ve herkesin park ettiği yer belli iken gelir senin alanını bile isteye işgal eder. Bu muzur tipler başkalarına sıkıntı yaşatmaktan sadistçe zevk alan insanlık düşmanlarıdır. Yaptıkları bu denli rezillikleri yetmez gibi sağda solda seni çekiştirir.  

Daha dün sana yanaştığı zamanlarda, ‘aman ha şunlara dikkat et’, ‘onlar varya öyle namussuz öyle rezil insanlar’ diyerek yaftaladığı öncesinde küs olduğu kişilerle bir bakarsın sarmaş dolaş olmuş. Gerçi karşı tarafta aynı söylemleri onun için söylüyordur zaten. Yani tamda tencere kapak mevzusu.

Buradan çıkan sonuç şu ki; benzer kutuplar gerçekten de birbirlerini çekmekte. Maalesef ki; Müslüman Türk milleti son 20 yıl içinde ahlak ve maneviyat cephesinden çok büyük bir darbe aldı. Bizi biz yapan güzel hasletler yerle bir oldu. Dedikodunun hiçbir şeklini kabul etmemiz söz konusu değil elbette lakin Anadolu da yerli yersiz bir takım ithamlar ile dedikodular yapılırdı tabi. Ama gel gelelim şu içinde bulunduğumuz zamanlardaki kadar insanımız bu denli kirlenmemişti. Sen mutluysan az ile yetinebiliyorsan bu bile bir takım insansı tiplere kaba tabirle batmakta. Madden ve statü olarak senden daha iyi şartlara sahip olsa dahi senin huzur ve mutluluğuna gözünü diker, kötü enerjisiyle nazar ve haset eder. Milletimiz birçok yönden rotasını şaşırdı desek herhalde abartmış olmayız. Şuursuz, ferasetsiz insan yığınları haline geldik. Şekilcilik, nemelazımcılık, nezaketsizlik her yanımızı bürümüş. Küçücük kız çocuklarının bile ağzından küfürler havada uçuşuyor maalesef. İkaz etmek ne mümkün. Artık öyle bir hale getirildik ki; ulu orta yapılan ahlaksızlıklara bile ses çıkaramaz olduk. Bir  mazluma destek için araya girmekten imtina ediyoruz. Zorda kalmışa el uzatamıyoruz. Çünkü sonuçlarını kestiremiyoruz.

Herkesin aldanmış, herkesin aldatmış olduğu bir devrin içinde debeleniyoruz. İşte tamda bu zamanda temiz kalmaya, neslini muhafaza etmeye ve kimseye zarar vermeme hassasiyetinde olan bir avuç insanın işi o kadar zor ki!.. İnadına güzellikleri çoğaltmaya, ahlaklı kalmaya, rol model olmaya kendini adamış o insanların sayısının çoğalması en büyük temennimiz olmalı. Çünkü bu kişiler bulundukları toplumun sigortalarıdır. Tıpkı evinizdeki cihazların gelen bir yüksek akım ile bozulmaması için sigorta atar ve cihazlarınızı korur ise bu nadide insanlarda sapıtmış, yozlaşmış toplumun komple helak olmasının önüne geçer.

Bu nadide insanların işleri pek bi zordur. Her şeye rağmen; İyi kalmak, ahlakını muhafaza edebilmek, edebini takınmak büyük marifettir. Nice edepsiz, namussuz, hırsızların işleri rast giderken dünyalık işlerinde hep aksamalar yaşarlar bu güzel insanlar. Zaten meşhur sözdür sizde bilirsiniz hani, ‘İyilerin imtihanı zordur’…

Çoğunuzun bildiği bir hadisi şerifi burada tekrar hatırlatmakta fayda var gibi. Bakın ne demiş güzeller güzeli peygamber efendimiz.

“Öyle bir zaman gelecek ki doğru söyleyenler yalanlanacak, yalancılar ise doğrulanacak, güvenilir kimseler hain sayılacak, hainlere güvenilecekHz.Muhammed (s.a.v.)

Aslında asırlar ötesinden yaşadığımız bu çağın profilini ortaya dökmüş o güzel insan. Doğru ve güvenilir insanların azınlıkta kalacağını anlıyoruz bu hadisten. Öyle bir zaman yani; Ahir Zaman!.. Ahir zamanın düzgün insanları olarak imtihanımız bir hayli zor ama bir o kadar da kolay. Nasıl yani? Zor mu kolay mı? Şöyle ki aziz dostlar; Asrı Saadet döneminde ve Hacı Bayram Velilerin, Tapduk Emrelerin içinde olduğu ve Müslümanlığın zirvede yaşandığı güzel devirlerdeki Müslümanlar dini emirlerin 10 da 1’ini yapmasalar cehenneme atılma korkusu içindeyken bu devrin Müslümanları olarak dinin 10’da 1’ini aksatmadan yapma gayretinde olursak cennet müjdesine muhatap olduğumuz için bir anlamda şanslı olduğumuz söylenebilir.

Bakın başka birkaç hadis-i şerifte ne buyuruluyor;

“Öyle bir zaman gelecek ki insanlar emr bi’l-marûf ve nehy ani’l-münker’de bulunmayacaklar. (Yâni iyiliği özendirmeyecek, kötülükten de sakındırmayacaklar.)

“İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki bütün endişe ve gayretleri karınları (mîde ve şehvetleri) için olacaktır; şerefleri, malları ile ölçülecektir; kıbleleri kadınları olacaktır; dinleri de dirhem ve dinarları olacaktır. İşte onlar mahlûkâtın en şerlileridir. Onların Allah katında hiçbir nasipleri yoktur.”

Yine başka bir hadis-i şerifte Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem:

“Dünya onların âhiret bizim olsun, istemez misin yâ Ömer?” diye buyurmuştur.

İyi olmak, düzgün kalmak zora talip olmaktır aslında. Pis, rezil, edepsiz ve serseri olmak o kadar kolaydır ki. Önemli olan dünyanın her geçen gün yozlaştığı böyle bir zamanda adam gibi dosdoğru kalabilme gayretidir. Bunu tam olarak başaramasak da en azından o kararlılıkta olmak. ‘Aman canım ya, Ben mi kurtaracağım dünyayı’ deyip yılmamak.

Hasılı kelam, herkes doğru değil biz doğru isek!..

Yılmamak, yıkılmamak dualarımla hoşça kalın kıymetli dostlar.

 


4816 defa okundu 
 


_medya advertorial

_haberler advertorial

_gundem advartorial

_Gündem

_biz advertorial

İslam

Yaşam
Çocuklarımızı Sokağa Hapsetmeyelim!
Kızılay eğitim yardımlarıyla 85 bin öğrenciye destek oluyor
Geleneksel yapı bozuluyor, yaşlıların bakım ihtiyacı artıyor!
ESO Geleneksel Aile Şenliği’nin Dördüncüsünü Gerçekleştirdi
Elektronik sigaraların içerdiği maddelerin birçoğu kansorejen!

Spor
Türkiye Ralli Şampiyonası Eskişehir’de
Türkiye Yüzyılı Kardeşlik Turnuvası Eskişehir’de başladı
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı
Murat Diri, Eskişehirspor tribünlerine veda etti
Eskişehir’de Eti Lifalif 5. Uluslararası Yarı Maraton heyecanı yaşandı

Sinema
12. Boğaziçi Film Festivali’nin Yarışma Başvuruları Devam Ediyor
Sinema öğrencileri sinemanın ustalarıyla buluşuyor!

Sağlık
Okulda Lens Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Sağlıklı Görüş, Güvenli Kullanım
Prostat kanseri hakkında en çok merak edilen 10 soru!
Gülüşünüzü Etkileyen Gizli Tehdit: Diş Gelişim Bozuklukları
Kadınlar İçin Gizli Tehlike; Hormon Bozuklukları
Bağışıklık Sisteminizin Gizli Düşmanı: Lenf Kanseri

Politika
“Tepebaşı Belediyesi’ni kim yönetiyor?”
Engin Vural: Tek yaptıkları Odunpazarı’nı daha fazla borçlandırmak
Türkiye Buluşmaları’nda Eskişehir çoşkusu
Resmi Belgelerle ABD ve Avrupa’dan LGBT Derneklerine Akıtılan Milyarlar
Eskişehir’de sokak hayvanı sorunu kalmayacak

 

 
Polis
Eskişehir’de metruk binalardan sonra metruk araçları toplamakta polise kaldı
Kendilerini polis gibi göstererek 1 milyonluk vurgun yaptılar
Eskişehir merkezli 11 ilde uyuşturucu operasyonu
Trafik cezasına maruz kalan kişilerin izlemesi gereken adımlar

Otomobil-Motorsiklet
İşte Türkiye’nin En TasarrufluEn Güçlü ve En Yüksek Menzilli Elektrikli Araçları!
“Faizde İndirim Sinyali İkinci Elde Fiyatları Yüzde 5 Artırır”
Satış Sonrası Hizmetleri Otomotivde Sürdürülebilirliğin “Ta Kendisi”
Otomobillerde Masrafları Önleyen ve Emisyonu Azaltan Yeni Uygulama!
Eskişehir osb’den 51 adet şarj istasyonu

Magazin
Ayşegül Aldinç’ten Instagram eleştirisi: Asansöre binerken bile poz veriyorlar!
Ayşe hanıma sorulacak sorular listesi
“Büyükerşen’den son Kazık!”
Domuz avına giden var mı?
Kör bir sokağa verilir mi bu isim?

Kültür-Sanat
Yunus Emre Ortak Akıl Çalıştayı gerçekleştirildi
Yunus Emre İzinden Malıç Gezisi yapıldı
Eskişehir Sanat Derneği Etkinliklerinin Afişlerini Sergiledi
Dünya Havacılığı SİVRİHİSAR’DA Buluşuyor!
Halkdansları topluluğu dans ve müzik festivaline katıldı

Güncel
Mevlid-i Nebi Gecesi İlahiler ve Salavatlar ile Kutlandı
KIRTASİYE, KIRTASİYECİDEN ALINIR...
Vali AKSOY’un "30 Ağustos Zafer Bayramı Ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" Mesajı
“Boykota devam edeceğiz”
Eskişehir’deki trafiğe kayıtlı araç sayısı artmaya devam ediyor

Fıkıh
HATIRLAR İNSANOĞLU, UNUTURDA… BU NE BÜYÜK NİMETTİR!

Eğitim
Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu’nun Açılışı Gerçekleştirildi
ESTÜ’nün Paydaşı Olduğu GREENEUR Başlıklı Proje Fransa Ulusal Ajansı Tarafından Kabul Edildi
Tıp Fakültesi’nin Yeni Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi
Küpeli: “Özel Frigya Çocukları Anaokulu Türkiye’ye Örnek Olacak"
Anadolu Üniversitesi öğretim üyeler başarılar kazanmaya devam ediyor

Ekonomi
Eskişehir’de hedef yıl sonuna kadar 200 ari işletme
Milli Hızlı Tren’de İlk Test 2025’te
Eskişehir İhracatı Yüzde 12,49 Arttı
Demiryolları İle 8 Ayda Türkiye Nüfusunun İki Katı Yolcu Taşındı
Sarsılmaz Silah Kuleleri global arenada

Ekoloji
Espark BREEAM’de En Üst Dereceye Ulaştı!
Türkiye yenilenebilir enerji yatırımlarında Avrupa’da 5’inci sıraya yükseldi
Küresel ısınmayı yapay zekâ ile önleyebiliriz
Küresel ısınmanın arkasında “insan” var

Bilim-Teknoloji
Tehlike arama motorları ile yayılıyor
Sosyal medya intihar düşüncelerine neden olabiliyor!
TÜRKSAT ENERJİSİNİ ’GÜNEŞ’TEN ALACAK
Siber casuslar güvenlik açıklarından içeri sızıyor
Türkiye oyun pazarı büyüklüğü 2024 sonunda 1,8 milyar dolar seviyesine yaklaşacak

AlfaTürk

Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02 - 0530 746 82 66