Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ÖZNUR AYDIN 0534 864 19 30
ESKİŞEHİR MERDİVEN TEMİZLİK HİZMETLERİ
UYGUN FİYATA KALİTELİ HİZMET SUNUMU

Emek Mh. Yanartaş Sk. No:31 Eskişehir
www.eskisehirmerdiventemizliksirketi.com
0530 746 82 66 - 0542 260 86 02

TÜBİTAK ve TÜRKPATENT Yapay Zeka Alanında İş Birliği Yaptı

8.01.2025 
TÜBİTAK ve Türk Patent ve Marka Kurumu arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın katılımıyla Yapay Zeka Destekli Dijital Dönüşüm Projesi imza töreni yapıldı.

TÜBİTAK ve Türk Patent ve Marka Kurumu arasında Yapay Zeka Destekli Dijital Dönüşüm Projesi imzalandı. Törene katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır “TÜRKPATENT ve TÜBİTAK arasında imzalanan Yapay Zeka Destekli Dijital Dönüşüm Projesiyle TÜRKPATENT’in yazılım altyapısını yapay zeka teknolojileriyle güçlendiriyoruz.” açıklamasında bulundu.  

Bakan Kacır, “24 aylık zaman diliminde gerçekleştirilecek proje sayesinde, halihazırda kurumumuzun bünyesinde farklı yazılımlar tarafından yürütülen iş süreçleri arasında entegrasyonu güçlendirerek iş akışlarını sadeleştireceğiz. Artık kurumumuz bünyesinde gerçekleştirilen başvurular, yapay zeka destekli sistemler sayesinde daha hızlı analiz edilerek benzersizlik araştırmaları çok daha etkin şekilde yapılacak ve süreçler otomatikleştirilerek değerlendirme süreleri minimum seviyeye inecek.” ifadelerini kullandı.

“Bu yeni altyapı, başvuru sahiplerine hem zaman kazandıracak hem de başvuruların doğruluğunu artırarak uluslararası standartlarda bir hizmet sunulmasını mümkün kılacak.”  diyen Kacır, “Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sınai mülkiyeti ivmelendirmeye, fikirlerin ticari değere dönüşmesine katkı sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz. Türk Patent ve Marka Kurumumuzu, ülkemizdeki fikri sermayenin yalnızca koruyucusu olmanın ötesinde aynı zamanda gelişiminin de öncüsü haline getireceğiz.” diye konuştu.

Bakan Kacır, “Zengin kültürel değerlerimizi, tarihi birikimimizi, bu toprakların bereketini, ürünlerimizin hikayelerini bir araya toplayarak geniş kitlelere tanıtacağımız etkinlikleri 2025’te icra edeceğiz. Türkiye Yüzyılında kurumumuza biçtiğimiz bir diğer kritik rol ise; ülkemizin güçlü Ar-Ge ve inovasyon sisteminin çıktısı olan patentlerin ticarileştirilmesi ve ekonomik değere dönüşmesinin önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bu doğrultuda, yenilikçi sanayiye entegre edilmesi, girişimcilere ve yatırımcılara sunulması için etkin mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Yapay Zeka Stratejisi ve İnsan Kaynağı Vurgusu

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın da konuşmasında Türkiye'nin ulusal yapay zeka stratejisi çerçevesinde yapılan çalışmalara değinerek, "TÜBİTAK olarak Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mızın öncülüğünde, bütün ekosistemi kuşatacak önemli projelerde rol almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Eylem Planı'na yakından baktığımızda bunun en önemli bileşenlerinden biri altyapı ve veri." değerlendirmesinde bulundu. “TÜBİTAK olarak kamu, özel sektör ve üniversitelerle iş birliği içinde yapay zeka ve dijitalleşme süreçlerini destekliyoruz.” diyen Aydın, “Bu süreçlerin en kritik unsuru ise nitelikli insan kaynağıdır. Geleceğin teknolojilerine yön verebilmek adına gençlerimizi ve araştırmacılarımızı bu alanlarda desteklemeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Disiplinlerarası Yaklaşım ve İş Birliği Çağrısı

Aydın, yapay zeka teknolojilerinin disiplinler arası bir gelişim alanı olduğuna dikkat çekerek, bu alandaki çalışmaların iş birliği içinde yürütülmesi gerektiğini belirtti ve Türk Patent ve Marka Kurumu ile bugün atılan imzanın bu iş birliklerinden biri olduğunu kaydetti. Ayrıca, TÜBİTAK’ın hem kamu hem de özel sektör için çeşitli çağrılar ve programlar düzenlediğini vurguladı. 

“Hedef, Yapay Zeka Teknolojilerinin Etkin Kullanılması”

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak ise TÜRKPATENT’in patent, faydalı model, tasarım, coğrafi işaretleri ve markaları tescil ettiğini belirterek, Türkiye'nin değerlerini koruma altına alıp tescil sonrası buluşların ticarileşmesini sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Durak, AR-GE ve tasarım merkezine özel eğitimler vermeye devam ettiklerini, Milli Eğitim Bakanlığı okulları ve DENEYAP Teknoloji Atölyeleri'nde yıl boyunca eğitimler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Durak, Mart 2024'ten bugüne kadar, TÜBİTAK yayınlarında, sınai mülkiyet konularına yer verdiklerini anlatarak, "TÜRKPATENT Akademi sayesinde, sınai mülkiyet eğitimlerimize online olarak, zaman ve mekan sınırı olmadan her zaman ulaşılabilecek ve fikri mülkiyet ekosistemimizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını geliştirebileceğiz. Diğer projemiz TÜBİTAK BİLGEM ile yazılım altyapımızı yapay zeka destekli teknolojilerle güçlendirerek daha hızlı ve kaliteli bir hizmet sunacağız. Hedefimiz, yapay zeka teknolojilerini dünyada en etkin kullanan patent ofisleri arasında yer almak." dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Yapay Zeka Destekli Fikri Mülki Haklar Değerlendirme Sistemi ile Dönüşecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yeni teknolojiler ve dijital dönüşümdeki öncü yaklaşımını devam ettiriyor. TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Enstitüsü’nün (YTE) Türk Patent ve Marka Kurumu’nu geleceğe hazırlamak amacı ile başlatacağı Yapay Zekâ Destekli Fikri Mülki Haklar Değerlendirme Sistemi Geliştirme Projesi kurumun dijital dönüşümüne katkı sağlarken, teknolojik altyapısını geliştirecek ve patent, marka yönetim süreçlerini yapay zekanın desteği ile hızlandırmayı amaçlıyor. 

TÜBİTAK, projenin hazırlık aşamasında, YTE tarafından özgün olarak geliştirilen “Dijital Çözüm Çerçeveleri” yaklaşımı ile TÜRKPATENT’in dijital dönüşüm sürecini planlayarak isterlerini belirledi. Çalışma çerçevesinde hazırlanan kapsamlı raporlar, teknik ister dokümanları ve dijital dönüşüm yol haritası, geliştirilecek sistemin temelini oluşturacak stratejik bir yol haritası sundu.

Gelecek Nesil Yazılımın Temelleri Atılıyor

TÜBİTAK, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki lider kuruluşu olarak, yazılım teknolojileri ve dijital dönüşümde de yol gösterici bir rol üstleniyor. Bu proje ile uluslararası standartlara uygun, veri odaklı karar alma mekanizmaları, yapay zekâ ve makine öğrenmesi gibi teknolojilerle iyileştirilmiş iş süreçleri, etkin kaynak kullanımı ve dijital altyapının güçlenmesi gibi birçok kazanım elde edilecek.

Kritik Sistemler PARDUS Üzerinde Koşacak

PARDUS, kısa süre önce geliştirilme çalışmaları kısa süre önce TÜBİTAK BİLGEM YTE tarafından devralınan açık kaynak kodlu işletim sistemimizdir. Bu proje kapsamında geliştirilecek tüm sistemlerin PARDUS işletim sistemi üzerinde çalışacak şekilde tasarlanması hem güvenlik hem de millileşme açısından önemli bir adım olacak. PARDUS üzerinde çalışan kritik sistemler güvenli bir altyapı sağlayarak, dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı dirençli bir altyapı sunacak. Ayrıca, yazılım geliştirme süreçlerinin yerli açık kaynak teknolojilerle yapılması, ülkenin ekonomik gücünü artırırken, teknoloji alanındaki bağımsızlık seviyesini de yükseltecek.

Milli Teknoloji Hamlesine Katkı

Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, proje kapsamında özel sektörden firmalarla birlikte oluşturduğu AR-GE ekosistemini kullanacak. Kamu kurumlarımızın dijital dönüşümünü kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlayan bu oluşum ile aynı zamanda TÜBİTAK, yaptığı araştırmalarla elde ettiği bilgi birikimi ve tecrübeyi özel sektör şirketlerine aktarmayı amaçlıyor. 

Proje yaklaşımı, kullanılacak teknolojileri ve odağı ile “Milli Teknoloji Hamlesi” açısından önemli katma değerler sunacak.

Geleceği Şekillendiren Dijital Ekosistem

Sürdürülebilir dijital dönüşüm hedefiyle planlanan proje, kurumun fikri ve sınai mülkiyet hakları alanındaki dijital kabiliyetlerini güçlendirmeyi ve Türkiye’yi küresel teknoloji sahnesinde öncü bir aktör haline getirmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında geliştirilecek sistem, yalnızca kurum uzmanlarına değil; vatandaşlara, girişimcilere ve fikri-sınai mülkiyet hakları alanında faaliyet gösteren tüm kuruluşlara kapsamlı hizmet sunacak. Bu adım, TÜRKPATENT’in uluslararası düzeydeki saygın konumunu daha da sağlamlaştırırken yapay zeka destekli dijital dönüşüm vizyonuyla geleceğin teknoloji ihtiyaçlarına bugünden yanıt verecek bir altyapı inşa ediyor.

Vatandaşların ve tüm paydaşların ihtiyaçlarına yanıt vermeyi amaçlayan TURPAT-Y Projesi, Türkiye’nin dijital dönüşüm yolunda güzel bir örnek teşkil ediyor. Hem ulusal hem de uluslararası alanda dijital geleceği şekillendirecek proje güçlü vizyonla hayata geçiyor.

Gönderen: journal
1116 defa okundu 
 


_medya advertorial

_haberler advertorial

_gundem advartorial

_Gündem

_biz advertorial

İslam

Yaşam
Arabeskin ilgi görmesinin nedeni neydi?
Bakan Göktaş: “Aile Yılı’nda vatandaşlarımızın hayatına dokunacak müjdelerimiz olacak”
Akran zorbalığının 11 belirtisi
Araştırma: Gençlerin Yüzde 43’i Kendisini “Çok Dindar” Olarak Tanımlıyor
İndirilebilir Üç Aylar (Recep ayı) planlayıcısı - 2025

Spor
MHK’den Genç Hakemlere Destek: Hakem Gelişim Programları Sonuçları Açıklandı
Eskişehirspor’da yeni imzalar
Elif Rümeysa’dan büyük başarı
Dünya’nın En Zor Rallisi Dakar 3 Ocak’ta Başlıyor!
Türkiye Bisiklet Federasyonu, 2025 Yılı Gran Fondo Yarışlarının Takvimini Açıkladı

Sinema
“Bağlantı Hatası” filminden görsel şölen: Afiş Yayınlandı
KARANTİNA’DA GERİ SAYIM BAŞLADI!

Sağlık
2024 Yılında Eskişehir’de 5 milyon 300 bin muayene yapıldı
Çocuklar için güvenli diş tedavisi nasıl olmalı?
Ofis masalarında klozetten daha fazla bakteri var!
Kalp ameliyatı olanlara uzmanından hayati sigara uyarısı…
RAHİM AĞZI KANSERİNDE HAYAT KURTARAN 3 YÖNTEM!

Politika
“Devlet anlayışımızın öznesi insandır”
“Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge vizyonumuzu gerçeğe dönüştüreceğiz”
Ak Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın yeni yıl mesajı
Alkollü saldırgana zabıta neden müdahale etmeyip izledi?
“Hal Camii yıkılmayacak, aksine korunacak”

 

 
Polis
FETÖ Operasyonunda 63 Şüpheli Yakalandı
Gümrüklerde bu yıl 55,2 milyar liralık kaçak eşya ele geçirildi
ESKİŞEHİR’DE JANDARMA TANITIM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Otomobil-Motorsiklet
"Otonom Araç Yönetmeliği Türkiye İçin Yeni Fırsatlar Sunuyor"
2025 araç muayene ücretleri de zamlandı
Soğuk havalarda araç motorlarındaki kedilere dikkat!
Toyota Türkiye, 30 yılda 3 milyon 700 bin adet otomobil üretti
Otomotivde 2025 Küçülmeyi Yönetebilenlerin Yılı Olacak!

Magazin
Türkiye’nin Teknoloji Yolcuğu, TRT-EBA Ekranlarında İzleyiciyle Buluşuyor
Kendi okuyucularını kandıran gazete ve haber siteleri
Borcu 2030’da bitecek olan ESTRAM 20 yaşında
Tele1 sunucusunda Ferdi Tayfur’a hakaret!
Regaib Gecesi özel yayını, Eskişehir Sivrihisar Ulu Camii’nden canlı yayınlanacak

Kültür-Sanat
"Hafız Kal" temasıyla 2. hafızlık yarışması
“Doğanın Sessiz Tanıkları” fotoğraf sergisi İBF’de açıldı
Eskişehir Afrikalı Öğrenciler Topluluğu Yönetim Kurulu Seçimi Birlik Vakfı’nda Gerçekleşti
Kur’an yarışmaları başlıyor
Çallı İmzalı Atatürk Portresi, Cumhuriyet Tarihi Müzesi’nde Eskişehir ile buluşuyor

Güncel
Rauf Denktaş
EBB’de soyadı konuşur denilen atamalar tepki çekmeye devam ediyor
Eskişehir’de 2025 yılının ilk su zammı ile fiyat 40 lira bandına doğru gidiyor
Eskişehir’in Balı Türkiye’yi zirveye taşıdı
Din Hizmetleri Genel Müdürü ve Beraberindeki Heyet Eskişehir’de

Fıkıh
HATIRLAR İNSANOĞLU, UNUTURDA… BU NE BÜYÜK NİMETTİR!

Eğitim
Prof. Dr. Açma TÜBİTAK Sanayi AR-GE Projesine Akademik Danışman olarak atandı
Açıköğretim Sistemi’nde Verimlilik Odaklı Yeni Dönem Başladı
Eğitim Fakültesinden Dünya Braille Günü’ne özel etkinlik
Edebiyat Fakültesinde “Yapay Zekâ ve Katma Değer Kavramları Ekseninde Sosyal Bilimler” Konferansı düzenlendi
Anadolu Üniversitesinden öğrencilere sıcak destek

Ekonomi
Eskişehir’de suya her ay zam gelirken, Elektrik ve doğalgaza 3 ay zam yok
Eskişehir’e Değer Katacak ESO Plaza’nın İnşaatı Başlıyor
ESKİŞEHİRİN 20 İNCİ HASTALIKTAN ARİ İŞLETMESİ TANDIRDA
Eskişehir havacılık ve savunma sanayi ihracatını arttırmaya devam ediyor
Türkiye, Avrupa’ya Daha Fazla Gaz Tedarik Edebilir

Ekoloji
2024 Yılında Orman Köylümüze Her Alanda Destek
TÜRKİYE’DE YAPILARIN YÜZDE 75’İNDE ISI YALITIMI YOK!
“DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ SIFIR ATIK PROJESİ’NİN EN KIYMETLİ ADIMI OLACAK”
HURDA ARAÇLARDAN 600 BİN TONLUK DÖNÜŞÜM
PLASTİK POŞET FİYATI YENİ YILDA 50 KURUŞ OLARAK UYGULANACAK

Bilim-Teknoloji
10’uncu Türksat Model Uydu Yarışması İçin Başvurular Başladı
Çocukların Güvenliği için Teknolojik Seferberlik İlan Edilsin
YERLİ YAPAY ZEKA 64 BİN OLTALAMA SALDIRISINI ENGELLEDİ
Sosyal medya şiddeti normalleştiriyor!
TÜBİTAK ve TÜRKPATENT Yapay Zeka Alanında İş Birliği Yaptı

AlfaTürk

Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02 - 0530 746 82 66